Hieronta

Hieronnalla tarkoitetaan hoitotarkoituksessa suoritettua kehon pehmeisiin kudoksiin kohdistettua manuaalista käsittelyä. Hierontaa käytetään lihasten rentouttamiseen ja kipujen lievittämiseen.

Tutkimusten mukaan jo pelkästään kosketus rauhoittaa, vähentää stressiä, ärtyneisyyttä ja levottomuutta sekä parantaa keskittymiskykyä ja unen laatua. Hieronta käynnistää kuona-aineiden poistumisen elimistöstä, kiihdyttää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, rentouttaa lihaksistoa ja poistaa lihasperäisiä jännityksiä.

Hieronta ennaltaehkäisee venähdyksiä ja revähdyksiä, joten hieronnassa voit käydä myös ylläpitääksesi lihasten toimintakykyä, vaikkei varsinaista kipua olisikaan. Hierontaan voi tulla myös rentoutumaan.

Hierontapalvelut ammattitaitoisilta fysioterapeuteilta ja koulutetuilta hierojilta

Meillä kaikki hierontapalvelut ovat ammattitaitoisten fysioterapeuttien tai koulutettujen hierojien toteuttamia. He tunnistavat oireen syyn helposti, ja osaavat arvioida fysioterapian ja hieronnan tarpeen.

Vaikka hieronta on toimiva menetelmä lihasten rentouttamiseen, niiden toimintakyvyn ylläpitoon sekä kivun lievitykseen, se ei välttämättä poista kivun syytä. Jos syytä ei hoideta, kipu saattaa ajan myötä uusiutua. Fysioterapeuttimme havaitsevat oireen uusiutumisen todennäköisyyden, ja tarjoavat apua syyn hoitamiseen.

Älä jää kipujesi kanssa yksin, varaa aika!

Hoitoajat ovat varattavissa 24/7 sähköisen ajanvarauksemme kautta tai puhelimitse klo 8:00 – 15:30 numerosta 08 521 1991.

Sähköinen ajanvaraus

Esimerkiksi hierontaan hakeudutaan usein lihaskireyden ja siitä aiheutuvan kivun tai jäykkyyden vuoksi. Lihaskireydet kehittyvät tyypillisesti joko vähitellen pitkän ajan kuluessa tai äkillisesti lisääntyneen rasituksen tai kuormituksen vuoksi.  Pitkällä aikavälillä syntyneiden lihaskireyksien syyt voivat löytyä esimerkiksi huonosta ergonomiasta tai muista työn tai harrastusten aiheuttamista kuormittavista tekijöistä. Fysioterapeuttimme osaavat auttaa vähentämään rasitus- ja kuormitustekijöitä ja korjata epäedullisia liikkeitä, jolloin lihaskireyden vähenevät tulevaisuudessa.

Asiakkaidemme kokemuksia

Meitä Oulunseudun Fysioterapian henkilökuntaa ilahduttavat asiakkaat, jotka ovat saaneet apua vaivoihinsa. Tutustu tyytyväisten asiakkaidemme tarinoihin.

Lue lisää

Blogi09.11.2021
Fysioterapiasta apua olkapääkipuun