Fysioterapia

Fysioterapia on ihmisen liikkumisen ja nivelten liikkuvuuden laadussa, ja lihastoiminnan tasapainossa havaittujen virheiden korjaamista erilaisin fysioterapeuttisin keinoin.

Kaikki fysioterapeuttimme ovat lisäkoulutettu manuaaliseen terapiaan ja tutkimme/hoidamme asiakkaan aina myös käsin. Toimimme myös itse kouluttajina.

Fysioterapiaan voit aina tulla suoraan ilman lääkärin lähetettä.

Käytössäsi ovat mm. seuraavia koulutuksia käyneet fysioterapeutit:

 • NDT Bobath -vauvakurssi – Pienten lasten fysioterapia 0-2v
 • NDT Bobath peruskurssi – Lasten fysioterapia
 • NDT Bobath syventävä kurssi – Lasten fysioterapia
 • Bobath, aikuisneurologinen fysioterapia
 • Lymfahoidon kokonaisuus (LYKO)
 • Kognitiivisten psykoterapioiden koulutusohjelma
 • Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon perus- ja jatkokurssi C1, C2 ja C3
 • Fascial Manipulation, Stecco
 • Geriatrisen kuntouksen erityisosaaja
 • MDT McKenzie (välilevyongelmat)
 • Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia
 • Kinestetiikan perus- ja syventävä kurssi
 • Somty OMT-fysioterapia
 • Psykofyysinen fysioterapia
 • Lasten ja nuorten psykofyysinen fysioterapia
 • Suoravastaanottokoulutus
 • Elektroterapiakoulutus

Fysioterapia perustuu anatomian, fysiologian ja biomekaniikan tuntemiseen sekä parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin tutkinnon.

Fysioterapeuttiemme tärkeimmät työkalut ovat omat kädet, joiden avulla selvitetään oireiden ja kivun syy. Ammattitaitoinen fysioterapeutti selvittää, onko oire esimerkiksi lihas- tai nivelperäinen, vai johtuuko se kenties hermokudoksen ärsytyksestä tai faskian (peitinkalvo) toiminnan häiriöstä.

 

Fysioterapia suunnitellaan aina asiakas huomioiden

Fysioterapia alkaa tarkalla alkututkimuksella ja asiakkaan haastattelulla, joiden avulla kartoitetaan oireet ja haasteet perusliikkumisen, urheilun ja työpäivän aikana sekä vapaa-ajalla, ja selvitetään niiden alkuperä. Hoitolinja valitaan tutkimustulosten mukaan.

Laatumme takeena on, että emme koskaan jätä asiakasta yksin.

Mikäli vaivasi juurisyy ei selviä ensimmäisellä hoitokerralla, käytämme yrityksen sisäistä konsultaatiota ja jatkamme hoitoa, kunnes juurisyy on selvillä. Tarvittaessa käytämme oman alamme kouluttajien sekä lääkärien konsultaatiota. Viimeistään kolmannella hoitokerralla asiakas on joko oireeton tai annamme asiakkaalle arvion siitä, millainen hoitotulos fysioterapialla on mahdollista saavuttaa ja kuinka pitkä hoitojakso tarvitaan. Mikäli vaiva ei ole fysioterapialla autettavissa, ohjaamme asiakkaan auttavan tahon luo.

Koulutamme ja konsultoimme toisiamme yrityksemme sisällä, joten varatessasi meille ajan, voit luottaa, että olet hyvissä käsissä.

Suunnittelemme yhdessä fysioterapian tavoitteet, jotta saavutetaan optimaalinen ja mahdollisimman kivuton liikunta- ja toimintakyky. Ensimmäisellä hoitokerralla arvioimme tarvittavien fysioterapiakäyntien määrän, joka vaihtelee yhdestä hoitokerrasta pitempiin, vuosia kestäviin kuntoutusjaksoihin. Kokonaisvaltaisessa kuntoutuksessa fysioterapeuttimme huomioi aina myös asiakkaan voimavarat hoitojakson suunnittelussa. Uni ja unen laatu ovat myös tärkeitä.

Älä jää kipujesi kanssa yksin, varaa aika!

Hoitoajat ovat varattavissa 24/7 sähköisen ajanvarauksemme kautta tai puhelimitse klo 8:00 – 15:30 numerosta 08 521 1991.

Sähköinen ajanvaraus

Fysioterapiaa monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti

Olemme erikoistuneet erilaisiin fysioterapian osa-alueisiin, kuten lantionpohjan, leukanivelen ja neurologisten sairauksien kuntoutukseen ja lymfaterapiaan eli turvotuksen hoitoon. Kipu- ja oirehoitoina käytämme lisäksi elektroterapiaa, paineaaltohoitoa (shockwave) ja ultraääntä. Fysioterapia on myös ohjausta ja neuvontaa omatoimiseen harjoitteluun. Kaikki hoitokeinomme ovat vaikuttavuudeltaan lääketieteellisesti tutkittuja, eikä palvelutarjonnassamme ole uskomushoitoja.

Haluamme toimia aina sinua lähellä, ja palvelumme voidaankin toteuttaa missä tahansa toimipisteestämme, asiakkaan omassa kodissa, palvelukodeissa, päiväkodeissa, kuntosalilla tai uima-altaalla.

Asiakkaidemme kokemuksia

Meitä Oulunseudun Fysioterapian henkilökuntaa ilahduttavat asiakkaat, jotka ovat saaneet apua vaivoihinsa. Tutustu tyytyväisten asiakkaidemme tarinoihin.

Lue lisää

Blogi09.11.2021
Fysioterapiasta apua olkapääkipuun