Jalkojenhoitaja tukee jalkojesi terveyttä

Jalkojenhoito perustuu jalan rakenteen, anatomian ja sairauksien tuntemiseen sekä uusimpaan tutkittuun tietoon. Jalkojenhoitajamme on suorittanut sosiaali- ja terveysalan jalkojenhoitajan tutkinnon.

Voit kääntyä jalkojenhoitajan puoleen kaikissa jalkojesi vaivoissa. Jalkojenhoito aloitetaan aina huolellisella tutkimuksella, jossa selvitetään jalkaongelmien syyt. Tyypillisiä jalkojen ongelmia ovat esimerkiksi känsät, syylät, kovettumat, virheasennot sekä paksuuntunut ja/tai sisään kasvanut kynsi, jotka voivat aiheuttaa jalkaan kipua. Jalkojenhoitaja selvittää johtuuko vaiva rakenteellisesta ongelmasta, kuten pituuserosta raajoissa vai toiminnallisista ongelmista, kuten vääränlaisista kengistä. Esimerkiksi kipeät känsät saattavat johtua vääränlaisista kengistä tai jalkapöydän laskeutumasta. Sairaudet, kuten diabetes ja reuma voivat aiheuttaa muutoksia jalkaterveyteen.

Syy jalkojen särkyyn ja kiputiloihin tulisi aina selvittää, sillä terveet jalat mahdollistavat liikkumisen ja työssä jaksamisen sekä selviytymisen arkiaskareissa. Jalkaterveyteen eli hyvin toimiviin ja kivuttomiin jalkoihin kannattaa panostaa koko elämän ajan. Jalkojenhoitaja hoitaa asiakkaita lapsista vanhuksiin, ja työkalupakista löytyy sopiva keino kaikkiin jalkavaivoihin. Hoitona voi olla esimerkiksi ongelman mekaaninen poisto, jalkojen hieronta ja venytys, jalkajumppa, kenkien valinnassa auttaminen tai pohjallisten teko.

Älä jää kipujesi kanssa yksin, varaa aika!

Hoitoajat ovat varattavissa 24/7 sähköisen ajanvarauksemme kautta tai puhelimitse klo 8:00 – 15:30 numerosta 08 521 1991.

Sähköinen ajanvaraus

Jalkojenhoitaja tekee myös tarpeisiisi räätälöidyn omahoitosuunnitelman. Koulutetun jalkahoitajan tekemässä hoitosuunnitelmassa ennaltaehkäistään ongelmien syntyminen. Näin huolehditaan, että jalat, joiden päällä olemme koko elämämme, olisivat kunnossa ja hyvinvoivat.

Asiakkaidemme kokemuksia

Meitä Oulunseudun Fysioterapian henkilökuntaa ilahduttavat asiakkaat, jotka ovat saaneet apua vaivoihinsa. Tutustu tyytyväisten asiakkaidemme tarinoihin.

Lue lisää

Blogi30.01.2023
Mieluisa liikunta on kaiken A ja O