Paikalliselta fysioterapeutilta apua äkilliseen kipuun

Joulukuisena aamuna vuonna 2017 olin lähdössä hoitamaan lastenlastani, kun huomasin, että auton rengas oli tyhjentynyt. Olen tottunut vaihtamaan renkaat itse, joten aloin myös nyt vaihtamaan autoon vararengasta. Renkaanvaihto sujuikin niin kuin ennen, mutta kun työ oli tehty ja nousin ylös, selkään sattui enkä saanutkaan sitä suoraksi. Peilistä katsoessa pää ei osoittanut ”pohjoiseen vaan koilliseen”.

Yöllä yritin epätoivoisesti löytää jonkinlaista nukkuma-asentoa. Kipulääkkeestäkään ei ollut juurikaan hyötyä. Jo yöllä aloin katselemaan netistä aikaa fysioterapiaan ja onnekseni löysin omalta paikkakunnalta ajan heti seuraavalle päivälle.

Laahustin vinossa asennossani fysioterapeutin luokse ja hän oivalsi heti, miten tätä vaivaa hoidetaan. Fysioterapeutti oli erikoistunut juuri tällaisiin tapauksiin ja sain todella hyvät jumppaohjeet kotiin. Sain lainaksi myös kirjan, josta sain lisää tietoa ja ohjeita. Noin viikossa pää osoitti peilikuvassa jälleen pohjoiseen.

Välillä selässäni on ollut jonkinasteista vaivaa, ja silloin olen tehnyt fysioterapeutin neuvomia jumppaliikkeitä tehostetusti. Uusiin vaivoihinikin olen saanut jälleen apua. On mukava käydä samalla fysioterapeutilla, jonka tuntee ja johon on oppinut luottamaan. Toivottavasti saan pitää tällaisen hoitosuhteen lopun ikääni.

Mummo 1950