Elektroterapia apuna kuluneisiin polviin

Olen ollut Oulunseudun Fysioterapian asiakas vuodesta 1992 eli aina siitä asti, kun yritys on perustettu. Olen tehnyt fyysisesti raskasta työtä ja alun perin tulin fysioterapiaan selästä löytyneen välilevyn rappeuman takia.

Viime aikoina olen käynyt fysioterapiassa lähetteellä 1 – 2 viikon välein kuluneiden polvien takia ja olenkin niiden takia leikkausjonossa. Fysioterapian tavoitteena on ollut saada kuluneista polvista johtuva kipu pysymään pois. Keväällä 2018 tipuin kaupan betoniportaat alas ja sen jälkeen polveeni tuli lisävaiva. Kävelyni meni hankalaksi eikä polvi suoristunut kokonaan.

Joka kerta hoidossa käydessäni Fysioterapeutti Eveliina Mätäsaho ehdotti, että kokeiltaisiinko polviin elektroterapiaa eli sähköhoitoa. Aluksi en suostunut, mutta lopulta Eve sai suostuteltua minut kokeilemaan sitä.

Heti ensimmäisen kerran jälkeen, kun elektroterapiaa kokeiltiin, huomasin että jotakin tapahtui. Kaatumisesta johtunut kipu ja jäykkyys oli poissa ja liikkuminen helpompaa. Alussa sähköhoitoa annettiin ”kuuriluonteisesti” 2-3 päivän välein. Muutaman viikon jälkeen yösärky loppui ja tyynyt, joiden avulla olin hakenut erilaisia asentoja jaloille, sain unohtaa.

Sähköhoitoa on annettu molempiin polviini ja sähköhoidon aikana Eveliina on myös antanut hierontaa, mikäli minulla on ollut jokin paikka jumissa. Näin koko hoitoaika on käytetty erittäin tehokkaasti.

Fysioterapia on auttanut minua selviytymään arjestani.  Olen pystynyt tekemään päivittäin lyhyitä kävelylenkkejä ja olen myös pystynyt liikkumaan potkurilla ja hiihtämään.

Alkuvuodesta 2019  nostin raskasta ostoskassia ostoskärryihin ja olkavarrestani revähti lihas. En käynyt lainkaan lääkärissä vaan menin suoraan fysioterapeutille. Apu tähänkin vaivaan löytyi heti sekä sähköhoidosta että shockwavesta.

Olen ollut tyytyväinen saamaani hoitoon ja kaikkiin minua hoitaneisiin fysioterapeutteihin koko pitkän asiakassuhteeni ajan. Olen saanut täyden ja kokonaisvaltaisen hoidon ja myös mieleni on piristynyt aina hoidossa käydessäni. Olemmekin vaihtaneet hoidon lomassa Eveliinan kanssa niin käsityövinkkejä kuin leivontareseptejäkin.

TH