Akuuttia apua vihlovaan niskaan

Hieraisin niskaani tämän tästä vihlovan kivun vuoksi. Aamuisin istuin heräämisen jälkeen tovin sängyn laidalla ja yritin saada pään asettumaan paikoilleen, jotta voisin lähteä liikkeelle.

Sain kuulla, että niskassani kasvaa emännän kyhmy! Kauhistus – en halua kyhmyä niskaani, kun ryhtini on muutenkin iän myötä lysähtänyt. En tiennyt kyhmyn kasvamisesta mitään. Kuinka olisin tiennyt? En näe itseäni sivulta takaviistosta, eikä kukaan ystävistäni ollut kertonut sen olemassaolosta.

Aluksi sain ohjeen vihlovan kivun taltuttamiseksi: kaksoisleuka esiin ja pään taaksepäin taivutusta verkkaiseen tahtiin hallitusti. Auts, ensin kiputuntemuksia tuli jopa oikean käden sormiin saakka. Vähitellen kipuilu hellitti ja sain lisätä pään eteenpäin nyökkäyksen harjoitukseen. Aikaa kului muutama viikko ja terapeuttini soitti sovittuun aikaan ja kyseli harjoitusten sujumisesta.  Sattuipa niin, että päivitin jatko-ohjeet puhelinkeskustelun aikana Prisman paperiosastolla ostoksilla ollessani. Ohjeet olivat selkeät. Muutaman viikon kuluttua toisessa tapaamisessa terapeutti kertoi kyhmyn pienentyneen, ja koska kipuja ei aamuisin tai harjoitusten teon aikana ollut, sain uusia ohjeita niskaa ja parempaa ryhtiä vahvistavien liikkeiden tekoon.

Kiitos avusta Oulunseudun Fysioterapialle!

Pääni löysi takaisin paikoilleen