Diabetes

Diabetekseen sairastuneita on Suomessa yli 500 000. Diabetes jaotellaan tyyppeihin 1 ja 2 sekä raskausajan diabetekseen. 1- tyypin diabetekseen hoito on aina insuliini.

2- tyypin ja raskausajan diabeteksen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä avainasemassa ovat hyvät elintavat, kuten liikunta ja terveellinen ruokavalio, jotka voivat jopa estää taudin puhkeamisen. Säännöllinen liikunta esimerkiksi parantaa elimistön glukoositasapainoa.

Pitkälle kehittyneessä 2 -tyypin diabeteksessa hermot voivat vioittua. Usein alaraajojen hermostoon vaikuttaviin periferisiin neuropaattisiin oireisiin voidaan vaikuttaa myös fysioterapialla. Fysioterapeuttiemme keinoja ovat jalkojen omahoidon ohjaus ja elektroterapia, jolla voidaan parantaa alaraajojen verenkiertoa, mikä vähentää niiden kipua ja tunnottomuutta.

Näihin voidaan vaikuttaa fysioterapialla, jalkojen omahoidon ohjauksella ja tukipohjallisilla. Elektroterapialla voidaan parantaa alaraajojen verenkiertoa, vähentää kipua ja tunnottomuutta.

Älä jää kipujesi kanssa yksin, varaa aika!

Hoitoajat ovat varattavissa 24/7 sähköisen ajanvarauksemme kautta tai puhelimitse klo 8:00 – 15:30 numerosta 08 521 1991.

Sähköinen ajanvaraus