Fysioterapia kilpaurheilijoille

Kohderyhmät

Kilpaurheilija ei saa unohtaa terveyttään

Kilpaurheilu on tasapainoilua terveyttä edistävän ja sitä heikentävän liikunnan välillä. Pääsääntöisesti kilpaurheilu edistää terveyttä suorituskyvyn kasvaessa säännöllisen ja ohjelmoidun harjoittelun sekä terveiden elämäntapojen (ravitsemus, lepo, lihashuolto) ansiosta. Kilpaurheilun terveellisyyttä varjostavat kuitenkin loukkaantumiset, rasitusvammat, ylikunto-oireet sekä ikävinä lieveilmiöinä myös doping-aineet. Kun tavoitteena on suorituskyvyn ja tuloksen maksimointi, saattaa myös tasapainoisuus ja terveellisyys harjoittelussa kärsiä. Etenkin lasten ja nuorten kilpailu- ja seuratoiminnassa tulisi muistaa, että urheilijoiden terveys säilyisi vielä urheilu-uran loputtuakin.

Kilpa-urheilua voidaan tukea fysioterapeuttisin keinoin. Fysioterapialla tuetaan urheilijan tasapainoista lihastoimintaa, liikkuvuutta ja voimaa. Fysioterapeutti ohjaa juuri oikeat harjoitteet urheilijan lähtökohdat ja tavoitteet huomioiden. Manuaalinen käsittely ja fysikaaliset hoidot kuten sähköhoidot täydentävät urheilijan lihashuoltoa ja niillä pystytään hoitamaan niin akuutteja kuin jo aikaisemmin tapahtuneita vammoja.

Oikealla ravitsemuksella tuetaan kilpaurheilijan tavoitteita ja kehon palautumista. Ravintovalmentajan ravinto-ohjauksessa urheilija saa tieteelliseen näyttöön perustuvaa, turvallista tietoa ravinnosta.

Teemme paljon yhteistyötä Oulun seudun urheiluseurojen kanssa. Olemme pitäneet luentoja niin ravinnosta kuin oikeista harjoittelutekniikoista sekä urheilijoille että valmentajille. Fysioterapia voidaan räätälöidä koko joukkueelle tai toteuttaa yksilöfysioterapiana yksilöurheilijalle. Ota yhteyttä ja räätälöidään juuri Teille tavoitteitanne tukeavaa fysioterapiaa.

Lisätietoja puhelimitse arkisin klo 8-15:30 numerosta (08) 521 1991.


Varaa hoitoaika

Hoitoajan voit varata puhelimitse arkisin klo 8-15:30 tai sähköisen ajanvarausjärjestelmämme kautta 24 tuntia vuorokaudessa.